sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Hihnakävelyä

Tänään kokeiltiin Rääkysen kanssa ensimmäistä kertaa hihnakävelyä. Juu, kyllä, loistava kasvattaja, kun tässä vaiheessa vasta sitä kokeillaan.

Tuo jäi siis nyt mun kanssa kotiin. Me käytiin Sirkun kanssa nyt aikainen iltalenkki ja otin pennun mukaan.

Noh, mitä nyt tuolta ensimmäiseltä kerralta voi odottaa, kun pentu on aina aiemmin ulkoillut vapaana. Ei se siis oikein tahtonut liikkua ja kaikki oli sen mielestä huonosti; "hihna on kireellä, se on liian lyhyt, se kutittaa" ja niin edelleen.

Kannoin pentua ensin alkumatkan ja päästin se sitten alas niin, että pääsi kokeilemaan sekä asfaltilla että sitten tutummalla alustalla metsässä.

Ensin se päätti, ettei halua liikkua senttiäkään. Yritin kevyesti vetää, mutta tämä peruutti sitten kaikilla voimillansa taakse päin. Houkuttelukaan ei toiminut. Ajattelin jo, että "p*rkele tästä tuu mitään", kun se yhtäkkiä päättikin sännähtää hirveellä vauhdilla eteenpäin. En tiedä miksi, kun Sirkkukin oli aivan toisessa suunnassa.

No, se ilo ei kauaa kestänyt. Kohta se jäätyi taas. Ja sitten taas liikkui pienen pätkän. Ja tätä vaihtelua mentiin noin sadan metrin verran, jonka jälkeen otin pikkuisen taas syliin, jossa oli loppumatkan ajan.
Huomenna jatketaan taas harjoittelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti