sunnuntai 11. joulukuuta 2016

"Liian tasainen"

Tämän päivän ohjelmana oli Sirkun kanssa näyttelykäynti Helsingissä. Tuloksena oli EH ja jäänti ilman luokkasijoitusta. Tämä oli Sirkulle toinen kerta ilman sijoitusta.

Tänään oli taas sellainen päivä, että kaikki tuntui menevän päin p*rsettä niin kehässä kuin sen ulkopuolellakin. Mutta ehkäpä jätän valittamisen pois tästä. Onneksi kehä oli tänään ajoissa ja sai sen nopeasti pois alta.

Minähän en tunnetusti ole ollut mikään hyvä esittäjä, eikä tän päiväinen tehnyt poikkeusta. Joskus olen opettanut tuon koiran seisomaan riittävän hyvin, että se pysyy paikallaan tarpeeksi kauan ja suht. hyvässä asennossakin, mutta liikkumiseen en ole ikinä jaksanut panostaa (enkä varmasti tee niin jatkossakaan!). Ilmeisesti ei kuitenkaan aivan järkyttävän paljoa se haitannut, kun tuomari tyytyi mainitsemaan askelpituuden hyväksi.

Arvostelu, tuomari Tarja Löfman:
2-vuotias. Oikeankokoinen mittasuhteiltaan tyypillinen narttu. Hyvä purenta. Kuono-osa saisi olla täyteläisempi. Oikea-asentoiset korvat. Tasapainoiset kulmaukset, hieman pitkä lanneosa. Turhan tasainen ylälinja. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Hyvä karvanlaatu. 
Erityisesti tuo maininta "turhan tasainen ylälinja" jäi häiritsemään. Mitähän se mahtaa tarkoittaa. Voisin olettaa, että tuomarin mielestä ei siis ole lantiosta säkää kohti kohoava, kuten rotumääritelmässä sanotaan. Jos tuolla lauseella siis haettiin tätä asiaa, niin olen täysin eri mieltä asiasta, omaan silmääni sen selkä laskee kuitenkin riittävästi. Jos tuolla taas haettiin jotain muuta, niin sitten en osaa sanoa siihen mitään.

Sirkku sai taas myös paljon nelijalkaisia miesihailijoita. Olisiko neljä vai viisi eri urosta ollut, vain yhdestä niistä Sirkku itse oli kiinnostunut. Johtuiko tämäkin kiinnostus sitten siitä, että meillä on kotona juoksuisia mitteleitä, vai olisiko Sirkulle jo juoksut tulossa. Edellisistä alkaa kuitenkin olemaan jo aikaa..
Kuva: Lauri Juutilainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti