torstai 15. joulukuuta 2016

Kolmen mustan hankkimistarinat

Tässä lyhyet "tarinat" siitä, miten ja miksi nämä kolme meille muuttivat.

Nessa
Nessa oli kolmesta mustasta meille ensimmäisenä muuttanut. Se oli tullessaan jo kolmen vanha. Nessa oli ollut meillä ennen pysyvää muuttamistaan usein ja pitkiä aikoja hoidossa. Lopulta sen kasvattaja halusi purkaa sijoitussopimuksen haltijan kanssa. Tämän jälkeen Nessa muutti meille vuonna 2014. Tällöin oli jo tiedossa, että meille olisi muuttamassa schipperke sopivan kohdalle osuessa, ja ajateltiinkin, että Nessasta olisi myös sille seuraa.

Sirkku
Oltiin vuoden 2013 elokuussa Tervakosken näyttelystä ajomatkalla takaisin kotiin, kun sain sellaisen kuningasidean, että "ei helvetti, haluan jonkun muun rotuisen koiran kuin mittelin". Loppumatka menikin eri rotuja selaillen, lähinnä ykkös- ja vitosryhmiin painottuen kuitenkin. Pikkuhiljaa vaihtoehdot saatiin rajattua muutamaan rotuun. Alunperin itseäni kiinnosti eniten Suomenlapinkoira, mutta tässä tapauksessa koko tuli vastaan. Lopuista vaihtoehdoista schipperke oli sitten aika selvästi se paras, kun sekä ulkonäkö että luonteenpiirteet miellyttivät. Erityisesti vähän joka paikasta rodun nimen yhteydessä löytynyt lause "iso koira pienessä kropassa" kuulosti hyvinkin vakuuttavalta. Ja näin rotu oli päätetty, enää täytyi vain odottaa, että tulisi vastaan sopiva yksilö. Tämä tapahtuikin odotettua nopeammin ja Sirkku kotiutui meille jo huhtikuun alussa 2014.

Pipsa
Oikeastaan Sirkun kotiutumisesta lähtien oli ollut ajatus, että sille teetettäisiin myöhemmin pennut, ja mikäli syntyisi narttuja, sellainen jäisi kotiin. Ja näinhän siinä kävi. Sirkun ensimmäinen pentue syntyi 19. heinäkuuta 2016, ja Pipsa oli kyseisen pentueen ensimmäisenä syntynyt. Nessa ei oikeastaan koskaan ole leikkinyt Sirkun kanssa, vaikka toisissaan kiinni lenkeillä juoksevatkin. Tästä kakarasta tuli siis Sirkulle oiva leikkikaveri.

Nämä kolme pätkää on sanasta sanaan kopioitu koirien omille sivuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti