perjantai 17. kesäkuuta 2016

Viilennys

Nyt kun alkaa olemaan kuumia kelejä...tai kuumia ja kuumia, tänäänkin satoi kaatamalla vettä... mutta nyt useamman lämpimämmän päivän jälkeen oon huomannut, että Sirkku osaa yllättävän hyvin viilentää itse itsensä (siis verrattuna muihin meidän koiriin).

Enää nuo eivät mökilläkään pääse koko ajan vapaasti ulkona olemaan, kun naapurit ovat myös päivittäin paikalla, yöksi sentään lähtevät aina pois. Mutta ulos päästyään tuo on useamman kerran käynyt järvessä kahlaamassa ja viilentämässä itseään ennen aitaukseen tuloa. Se on siellä vain sen aikaa, että kastelee itsensä ja tulee sitten pois. Aitauksessakin Sirkku osaa hakeutua hyvin varjoon pienen koiranmökin ja puskien ynnä muiden taakse, kun taas suurin osa muista koirista istuu aitauksen portilla auringonpaisteessa (jos se siis paistaa).

Eilen Sirkku innostui leikkimään mustikkaa. Se meni aitauksen takanurkkaan mustikkapuskaan istumaan ja kökötti siinä paikallaan ainakin kymmenen minuuttia. En kyllä vieläkään ymmärrä, mikä idea tuossa oli.

Myös nämä siskolta meillä hoidossa olleet mittelipennut kävivät uimassa, tai kaislikossa riehumassa, mutta lopputulos sama: ne oli märkiä. Ja sen jälkeen meidän ihmisten iloksi menivät rannalle mudassa kierimään ja sotkemaan itsensä. Ja vieläpä kerman värisiä, eli näkyykin ihan mukavasti tuo lika niissä.

Ja Sirkkuun palaten vielä, ihmettelen, että muuten tuo kyllä käy kahlailemassa ja on aina tuntunut tykkäävän vedestä, mutta sadekeli... silloin käperrytään kerälle sohvalle peiton alle, eikä varmasti mennä vapaaehtoisesti ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti